Akşemseddin Hz. Anma Günü


24Mayıs
Cuma
2019
25Mayıs
Cumartesi
2019

Bolu - Göynük

Belediye Meydanı ve Gazi Süleyman Paşa Hamamönü Meydanları

Etkinlik Yapılıp Bitmiş.

Yeni Tarihler İçin Tıklayın..

Paylaş:


32.Akşemseddin Hz. Anma Günü


NE ZAMAN?

24 Mayıs 2019 Cuma
25 Mayıs 2019 Cumartesi

NEREDE?

Bolu - Göynük
Belediye Meydanı ve Gazi Süleyman Paşa Hamamönü Meydanları

DÜZENLEYEN KİM?

Bu etkinlik Göynük Belediyesi tarafından düzenleniyor.

Ne zaman başlıyor?

Akşemseddin Hz. Anma Günü 24.05.2019 tarihinde başlayacak.

Ne zaman bitiyor?

Akşemseddin Hz. Anma Günü 25.05.2019 tarihinde bitiyor.

Kim düzenliyor?

Festival sahibi Göynük Belediyesi

Programda neler var?

24 MAYIS CUMA ; -İkindi Namazı Sonrası - Mehteran Gösterisi – Cami Önü -Yatsı Namazı Sonrası - Semazen Gösterisi – Cami Önü 25 MAYIS CUMARTESİ ; -İftar Öncesi - Mehteran Gösterisi -İftar Yemeği – Hamamönü Meydanı -İftar Sonrası – Cami Programı -Teravih Namazı Sonrası - Akşemseddin Hz. Dünya ve Ahret Anlayışı (Konferans) -Mehteran Gösterisi – Belediye Meydanı



DETAYLAR

Turizm Kültür Sanat   › Turizm-Kültür-Sanat  
Cumhuriyet Döneminde idari Teşkilat yeniden Kurulduğundan, Bolu Vilayet olmuş, Göynük, Düzce,Gerede ve Mudurnu Bolu’nun ilk kazalarını oluşturmuşlardır. Halen GÖYNÜK Bolu’ya Bağlı bir İlçedir. 1923’de ilçenin İlk Kaymakamı Hurşit Bey olup bu dönemde Kurtuluş Zaferi anısına İlçenin Hakim tepesine Zafer Kulesi İnşaa Edilmiştir. Halen bu kule tarihi anıtsal yapı olarak korunmaktadır. Her yıl Mayıs ayında İlçede Akşemseddin’i anma Şenlikleri yemekli olarak yapılmaktadır. GÖYNÜK, Kültürü, Tarihi, Tabiatı, Maneviyatı ve gezilip görülmeye değer birçok zenginlikleri ile tarihi atmosferinde sizleri yaşatabilecek ender bir Anadolu Şehri olması özelliği ile tüm insanlığı beklemektedir.

AÇIKLAMALAR

Göynük Belediye Başkanı Çankaya açıklamasında, “32. Geleneksel Göynük Akşemseddin Hz. Anma Gününü ilçemizde düzenleyeceğimiz program ile gerçekleştireceğiz. 2 gün sürecek programımızda Mehteran ve Semazen gösterilerinin yanı sıra konferanslar da olacak. Akşemseddin Hz. Anma Gününde camide ilahiyatçı bir hocamız Akşemseddin Hz. ile alakalı bir konuşma yapacak. 25 Mayıs Cumartesi günü Belediye Meydanında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden bir hocamız da Akşemseddin Hz. dünya ve ahret anlayışı üzerine bir konferans verecek. Bu anlamlı günde önemli bir tasavvuf ehlinin, sadece ilçemizin değil milletimizin değeri olan Akşemseddin Hz.’nin kendisini de programa katılan herkese tanıtma, anlatma imkanı bulacağız. 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek programlarımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” diye konuştu.


DİĞER YILLAR


  • 31. Akşemseddin Hz. Anma Günü
  • 30. Akşemseddin Hz. Anma Günü

Bolu Festivalleri (2024 - 2025)


Mengen Uluslararası Aşçılık Turizm Ve Gastronomi Festivali
Bolu Mengen
Tahmini Tarih:23.08.2025 / 24.08.2025

⇱ Sürükle

Hepsini Sil  

X