31.Mersin Arkeoloji Günleri


02Ekim
Cuma
2026
04Ekim
Pazar
2026

Mersin - Yenişehir

Mersin Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu


Etkinlik Yapılıp Bitmiş.

Yeni Tarihler İçin Tıklayın..




31.Mersin Arkeoloji Günleri

521 Kişi inceledi


NE ZAMAN?

02 Ekim 2026 Cuma
04 Ekim 2026 Pazar

NEREDE?

Mersin - Yenişehir
Mersin Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu

DÜZENLEYEN KİM?

Bu etkinlik İçel Sanat Kulübü tarafından düzenleniyor.

Ne zaman başlıyor?

Mersin Arkeoloji Günleri 02.10.2026 tarihinde başlayacak.

Ne zaman bitiyor?

Mersin Arkeoloji Günleri 04.10.2026 tarihinde bitiyor.

Kim düzenliyor?

Festival sahibi İçel Sanat Kulübü

Programda neler var?

Mersin Arkeoloji Günleri programında neler var? Mersin’in binlerce yıllık tarihini ve zengin kültürel mirasını gün yüzüne çıkaran Mersin Arkeoloji Günleri, tarih ve arkeoloji meraklılarını bir araya getiriyor. Anadolu’nun köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapan Mersin, bu özel etkinlikle geçmişin izlerini keşfetmek isteyenlere kültür ve tarih dolu bir deneyim sunuyor. İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik, arkeologları, akademisyenleri, araştırmacıları ve tarih tutkunlarını aynı çatı altında buluşturuyor. Bölgedeki arkeolojik kazıların ve yüzey araştırmalarının sonuçlarının paylaşıldığı organizasyon, Mersin’in tarihi zenginliklerinin tanıtılmasına ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlıyor.


DETAYLAR

Turizm Kültür Sanat   › Turizm-Kültür-Sanat  
Kazı ve araştırma ekipleri ile yerel idareleri bir araya getiren ve iletişimlerini güçlendiren bir organizasyon olan etkinlik, Mersin İli’yle ilgili çalışmaların bir araya getirilerek bir toplantıda sunulmasının sağlanması hem bilim adamlarının diğer çalışmaları değerlendirmesine ve sonuçlarından faydalanmalarına olanak sağlarken, aynı bölgede sürdürülen çalışmalara ilişkin tartışma ortamı da sağlanıyor. Tarihe ve arkeolojiye hiçbir zaman ideolojik gözle bakmadıklarını, bundan sonra da bakmayacaklarını aktaran Elvan, şöyle konuştu: "Tarihe, büyük insanlık tarihinin bir devamı olarak baktık. Her tarihi miras, insanlığın hangi döneminde olursa olsun ortak mirasıdır. Bu topraklarda bin yıllık Türk-İslam medeniyetinin birikimi de onun öncesindeki uygarlıkların birikimi de yine insanlığın ortak mirasıdır. Ama şunu açık yüreklilikle söylemem lazım, önce Türkiye´nin, bizim insanımızın, medeniyetimizin sahip çıktığı bir mirastır. Bu coğrafyada yaşayan en uzun medeniyet inşallah kıyamete kadar da yaşayacak olan medeniyet, kurduğumuz, bin yıldır yaşattığımız, ait olmaktan şeref duyduğumuz medeniyettir. Bunun için hangi dönemin sanatı, uygarlığı olursa olsun öncelikli olarak bu birikimi önce Türkiye´ye, sonra bütün dünyaya kazandırmak, korumak, sahip çıkmak en çok bizlere yakışır."

AÇIKLAMALAR

Mersin Arkeoloji Günleri ne zaman? Mersin Arkeoloji Günleri, 2-3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Mersin Arkeoloji Günleri nerede? Mersin Arkeoloji Günleri, Mersin Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu´nda.

scrollTop
⇱ Sürükle

Hepsini Sil  

X