Ne zaman başlıyor?
Adana Lezzet Festivali 04.10.2019 tarihinde başlayacak.
Ne zaman bitiyor?
Adana Lezzet Festivali 06.10.2019 tarihinde bitiyor.
Kim düzenliyor?
Festival sahibi Adana Valiliği
Programda neler var?
4 Ekim, Cuma;
15:00 - 15:30= AÇILIŞ KORTEJİ
(Festival Alanı)
15:30 - 17:30= Gastronomi 3 Duyu Sergisi : Tablodan Tabağa
(Sergi Çadırı)
15:30 - 16:00= AÇILIŞ TÖRENİ Festival Mangalının Yakılması
(Gastronomi Sahnesi)
16:00 - 16:30= AÇILIŞ KONUŞMALARI
(Gastronomi Sahnesi)
16:30 - 17:30= AÇILIŞ SHOWU Cüneyt Asan & Dario Cecchini & Yerel Ustalar
(Gastronomi Sahnesi)
20:00 - 23:00= Canlı Müzik
(Konser Sahnesi)
5 Ekim, Cumartesi;
11:00 - 12:00= Adanalı Şefler Yarışıyor Geleneksel Adana Mutfağında Modern Sunumlar
(Gastronomi Sahnesi)
11:00 - 12:00= YARIŞMA: Ev Hanımları ile Geleneksel Adana Mutfağı Yarışması
(Gastronomi Sahnesi)
11:00 - 12:00= Ev Hanımlarıyla Geleneksel Adana Yemekleri
(Atölye Çadırı)
11:00 - 18:00= Gastronomi 3 Duyu Sergisi : Tablodan Tabağa
(Sergi Çadırı)
12:00 - 13:00= GASTROSHOW Adana'nın Kadın Şefleri Sahnede
(Gastronomi Sahnesi)
12:30 - 13:00= Akdeniz Mutfağında Yerel Lokantaların Önemi Anissa Helou
(Söyleşi Çadırı)
12:00 - 13:00= Lübnan Mutfağı
(Atölye Çadırı)
13:00 - 14:00= Malta Gastroshow
(Gastronomi Sahnesi)
13:00 - 14:00= PANEL Türkiyenin Gastronomi Turizmi Geleceği: Bizi Neler Bekliyor?
Moderatör: Osman Serim, MDD Başkan Yrd.,TKKAD Başkan Yrd.
T.C. TKB Tanıtım Genel Müd. Temsilcisi
Marisa Henderson, UNCTAD
Kaya Demirer, TÜRYİD Bşk.
(Söyleşi Çadırı)
13:00 - 14:00= İtalyan Mutfağı
(Atölye Çadırı)
14:00 - 15:00= Peynir Tadımı
(Atölye Çadırı)
15:00 - 16:00= GASTROSHOW Eyüp Kemal Sevinç & KKTC
(Gastronomi Sahnesi)
15:00 - 15:30= Doğal Organik Farkı Prof. Dr. Sertaç Özer
(Söyleşi Çadırı)
15:00 - 15:30= Ekmek Bir Tutkudur Yard. Doç. Dr. Dilistan Shipman
(Söyleşi Çadırı)
15:30 - 16:30= Ev Hanımlarıyla Geleneksel Adana Yemekleri
(Atölye Çadırı)
16:00 - 17:00= GASTROSHOW Yunus Emre Akkor
(Gastronomi Sahnesi)
16:00 - 16:30= Adana'nın Gizli Mutfak Hazineleri Nilahn Aras
(Söyleşi Çadırı)
17:00 - 18:00= GASTROSHOW Ciğerci Ulaş
(Gastronomi Sahnesi)
16:00 = Seyhan Nehri Üzerinde Flyboard - Su - Lazer Işık - Havai Fişek Gösterisi
(Seyhan Nehri)
21:00 - 23:00= Konser
(Konser Sahnesi)
6 Ekim, Pazar;
11:00 - 12:00= Yarışma Gastronomi Öğrencileri Yarışıyor Yenlikçi Adana Sokak Lezzetleri
(Gastronomi Sahnesi)
11:00 - 18:00= Gastronomi 3 Duyu Sergisi : Tablodan Tabağa
(Sergi Çadırı)
11:00 - 12:00= Haşim Demirtaş İle Meyve Dekoru
(Atölye Çadırı)
12:00 - 13:00= Gastroshow Danilo Zanna & İtalya
(Gastronomi Sahnesi)
12:00 - 13:00= Adana Mutfağı ve Yerel Ürün Zenginliği - Nilhan Aras
(Söyleşi Çadırı)
12:00= PANEL Gastronomi Festivalleri : Nitelik mi Nicelik mi ?
Moderatör: Zeynep Kakınç, Mutfak Dostları Derneği Başkanı, Gazeteci
Konuşmacılar: Adnan Şahin, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Bşk., Yazar, Anadolu Mutfağı Danışmanı Ebru Koralı, TÜRYİD YKÜ, Gastro Ekonomi Zirvesi Organizasyon Kom. Bşk. Hazer Amani , Şef
(Söyleşi Çadırı)
12:00 - 13:00= Malta Mutfağı
(Atölye Çadırı)
13:00 - 14:00= GASTROSHOW Ebru Baybara Demir & Lübnan
(Gastronomi Sahnesi)
13:30 - 14:00= Glüten dost mu düşman mı ? Prof. Dr. Sertaç Özer
(Söyleşi Çadırı)
13:00 - 14:00=Bal Tadımı Ekrem İnal & Ali Kansu Öztürk
(Atölye Çadırı)
14:00 - 15:00= GASTROSHOW Kınalı Eller Geleneksel Adana Mutfağı
(Gastronomi Sahnesi)
14:00 - 15:00= Gastronomi Turizminde Bölgesel Pazarlama Örneği: 3A Örneği
Konuşmacılar:Tayyar Zaimoğlu, ÇUKTOB Başkanı, TÜRYİD Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Kahraman, Antakya Gastronomi Turizmi Derneği Bşk. Oya Alpay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Bşk.
(Söyleşi Çadırı)
14:00 - 15:00= Ev Hanımlarıyla Geleneksel Adana Yemekleri
(Atölye Çadırı)
15:00 - 16:00= GASTROSHOW Yerel Şeflerle Geleneksel Sunumlar
(Gastronomi Sahnesi)
15:00 - 16:00= KKTC Mutfağı
(Atölye Çadırı)
15:30 - 16:30= Osmanlı İmparatorluğu'ndan geriye kalanlar: Yemek kültürü Selanik, İstanbul, Gaziantep, Halep, Kudüs, Kahire ve Tunus arasında nasıl değişti ve gelişti?
Rafram Haddad - Tunuslu Şef ve Yemek Kültürü Yazarı
(Atölye Çadırı)
16:00 - 17:00= GASTROSHOW Adana'nın Kadın Şefleri Sahnede
(Gastronomi Sahnesi)
16:30 - 17:00= Bloggerların Gözünden Adana
(Söyleşi Çadırı)
16:00 - 18:00= Ev Hanımlarıyla Geleneksel Adana Yemekleri
(Atölye Çadırı)