Ters Lale Festivali


17Ekim
Çarşamba
2018
21Ekim
Pazar
2018

Hakkari - Hakkari

Hakkari

Etkinlik Yapılıp Bitmiş.

Yeni Tarihler İçin Tıklayın..

Paylaş:

2.Ters Lale Festivali


NE ZAMAN?

17 Ekim 2018 Çarşamba
21 Ekim 2018 Pazar

NEREDE?

Hakkari - Hakkari
Hakkari

DÜZENLEYEN KİM?

Bu etkinlik Hakkari Valiliği tarafından düzenleniyor.

Ne zaman başlıyor?

Ters Lale Festivali 17.10.2018 tarihinde başlayacak.

Ne zaman bitiyor?

Ters Lale Festivali 21.10.2018 tarihinde bitiyor.

Kim düzenliyor?

Festival sahibi Hakkari Valiliği

Programda neler var?

Festival kapsamında; 1. Hakkari Kitap Fuarı, okur-yazar buluşmaları, imza günü, masal ve yazarlık atölyesi, İstanbul Üniversitesi OMAR Türk Müziği İcra Heyeti Konseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Ahmet Yenilmez Tiyatro Oyunu, Marmelat Çiğdem Dağdekin Çocuk Oyunu, Van Devlet Tiyatrosu Tiyatro Oyunu, 81 İl Türk Mutfağı Şef Aşçılar Yarışıyor yemek programı gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.



DETAYLAR

Tarım Festivalleri   › Çiçek  
TERS LALE; Ülkemizin milli çiçeklerindendir. Yöremizde "TUŞAYA" olarak tanınır. Bir çiçek sapı üzerinde yan yana birden fazla sayıda lale çiçeğine benzeyen çiçekler ters şekilde bulunur. Bitkiler âleminin zambakgiller familyasına aittir. Bozkurt Hayrettin Mahallesi Yöresinde ancak 1000 metre ve üzerindeki yüksekliklerde doğal olarak yetişiyor. Daha aşağı yüksekliklerde yetişse de çiçek açmamakta ve boyut olarak da küçülüyor. Hayrettin Mahallesinde 1878 yıllarında mahallenin kuruluşu sırasında Bulgaristan'ın Deliorman bölgesinden gelen göçmenler tarafından getirilmiş ve o zamandan beri mahallede her evin bahçesinde yetiştiriliyor. ters lale yüksek ve serin yerleri sevmektedir.Her dalında 4 lalenin ters büyüdüğü doğa harikası çiçek erken ilkbaharda açmaktadır. FESTİVAL; ''Ters lale hüznün, sevginin, aşkın ve mütevaziliğin simgesidir. Anavatanını olan Hakkari ender çiçeği, endemik türü yaşatmak, geliştirmek, teşvik etmek amacıyla ters lale festivalini düzenliyor.''

AÇIKLAMALAR

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 17 Ekim Çarşamba ve 21 Ekim Pazar günleri arası düzenlenecek 2. Ters Lale Kültür, Sanat, Spor ve Kitap Festivali başlıyor.

Afiş


DİĞER YILLAR


  • 3. Ters Lale Festivali

Hakkari Festivalleri (2024 - 2025)


Hakkari Kar Festivali
Hakkari Hakkari
Tahmini Tarih:08.02.2025 / 09.02.2025

⇱ Sürükle

Hepsini Sil  

X