Ters Lale Festivali


22Mayıs
Çarşamba
2019

Hakkari - Hakkari

Valilik Önü/ Hakkari

Etkinlik Yapılıp Bitmiş.

Yeni Tarihler İçin Tıklayın..

Paylaş:


3.Ters Lale Festivali


NE ZAMAN?

22 Mayıs 2019 Çarşamba
22 Mayıs 2019 Çarşamba

NEREDE?

Hakkari - Hakkari
Valilik Önü/ Hakkari

DÜZENLEYEN KİM?

Bu etkinlik Hakkari Valiliği tarafından düzenleniyor.

Ne zaman başlıyor?

Ters Lale Festivali 22.05.2019 tarihinde başlayacak.

Ne zaman bitiyor?

Ters Lale Festivali 22.05.2019 tarihinde bitiyor.

Kim düzenliyor?

Festival sahibi Hakkari Valiliği

Programda neler var?

Müzik dinletisi, erbane ve Rengi Hakkari Sanat Topluluğunca halk oyunları gösterisinin sunulduğu festivalde, yöresel kıyafet defilesi, en güzel uçkun ve en çok uçkun yeme yarışmaları düzenlendi. Uçkun ve yapraklarını üzerine yerleştiren türkücü Aydın Aydın'ın da sahne aldığı ve renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, Vali Akbıyık, diğer protokol üyeleri ve polisler vatandaşlarla Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Vatandaşların ilgi gösterdiği festival, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.



DETAYLAR

Tarım Festivalleri   › Çiçek  
TERS LALE; Ülkemizin milli çiçeklerindendir. Yöremizde "TUŞAYA" olarak tanınır. Bir çiçek sapı üzerinde yan yana birden fazla sayıda lale çiçeğine benzeyen çiçekler ters şekilde bulunur. Bitkiler âleminin zambakgiller familyasına aittir. Bozkurt Hayrettin Mahallesi Yöresinde ancak 1000 metre ve üzerindeki yüksekliklerde doğal olarak yetişiyor. Daha aşağı yüksekliklerde yetişse de çiçek açmamakta ve boyut olarak da küçülüyor. Hayrettin Mahallesinde 1878 yıllarında mahallenin kuruluşu sırasında Bulgaristan'ın Deliorman bölgesinden gelen göçmenler tarafından getirilmiş ve o zamandan beri mahallede her evin bahçesinde yetiştiriliyor. ters lale yüksek ve serin yerleri sevmektedir.Her dalında 4 lalenin ters büyüdüğü doğa harikası çiçek erken ilkbaharda açmaktadır. FESTİVAL; ''Ters lale hüznün, sevginin, aşkın ve mütevaziliğin simgesidir. Anavatanını olan Hakkari ender çiçeği, endemik türü yaşatmak, geliştirmek, teşvik etmek amacıyla ters lale festivalini düzenliyor.''

AÇIKLAMALAR

Hakkâri Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 22.05.2019 tarihinde 3. Ters Lale ve Uçkun Festivali düzenlendi. Valilik önünde düzenlenen festivale; başta Sayın Valimiz İdris Akbıyık olmak üzere Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürümüz Süleyman Suvat Dilberoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Kültür ve Turizm Müdür V. İdris Ağacanoğlu ve binlerce Hakkârili vatandaş katıldı. Renkli görüntülere sahne olan festivalde Sayın Valimiz tarafından bir konuşma yapılmasının ardandan Halk Oyunları Gösterisi, Yöresel Kıyafet Defilesi; Ters Lale ve Uçkun Güzeli, En Çok Uçkun Yeme ve En İyi Uçkun yarışmaları yapıldı. Festivalde vatandaşlarla yakından ilgilenen İl Emniyet Müdürümüz Süleyman Suvat Dilberoğlu ve protokol üyeleri müzik eşliğinde vatandaşlarımızla birlikte halay çekti. Festivalde “Kanka Polis” ile birlikte yerini alan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz ise açtığı stantta festivale katılanlara lokma dağıttı ve ardından çocuklarla birlikte eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüz, 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü düzenlenen 3. Ters Lale ve Uçkun Festivali’ne sağlamış olduğu katkılardan dolayı Sayın Valimiz İdris Akbıyık’ın elinden plaket aldı.

Afiş


DİĞER YILLAR


  • 2. Ters Lale Festivali

Hakkari Festivalleri (2024 - 2025)


Hakkari Kar Festivali
Hakkari Hakkari
Tahmini Tarih:08.02.2025 / 09.02.2025

⇱ Sürükle

Hepsini Sil  

X