Malatya Kahve Festivali


24Nisan
Salı
2018
27Nisan
Cuma
2018

Malatya - Malatya

Malatya,İnönü Üniversitesi

Etkinlik Yapılıp Bitmiş.

Yeni Tarihler İçin Tıklayın..

Paylaş:


2.Malatya Kahve Festivali


NE ZAMAN?

24 Nisan 2018 Salı
27 Nisan 2018 Cuma

NEREDE?

Malatya - Malatya
Malatya,İnönü Üniversitesi

DÜZENLEYEN KİM?

Bu etkinlik İnönü Üniversitesi Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler Topluluğu tarafından düzenleniyor.

Ne zaman başlıyor?

Malatya Kahve Festivali 24.04.2018 tarihinde başlayacak.

Ne zaman bitiyor?

Malatya Kahve Festivali 27.04.2018 tarihinde bitiyor.

Kim düzenliyor?

Festival sahibi İnönü Üniversitesi Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler Topluluğu

Programda neler var?

Kahve ve Kültür Sanat Festivalinde, Osmanlı Kahvesinden, Kervansaray Kahvesine, Türk Kahvesinden, Dibek Kahvesine, Menengiç Kahvesinden Mırra’ya kadar kültürümüze özgü kahveler ile yabancı birçok kahve türü ikram edilecek. Kahvenin yanı sıra Türk lokumu, çikolata, kayısı ve kayısı ürünleri, dondurma, su, süt, soda ve kekler de ikramlar arasında. Bu yıl 2.si düzenlenen Kahve ve Kültür Sanat Festivalinin temasının renkler olduğu açıklandı. Yapılan açıklamada taş boyamadan, kupa boyamaya, tişört boyamadan çanta ve kese boyamaya, illüstrasyondan yağlı boya çalışmalarına birçok atölye çalışmasının festivalde boy göstereceği ifadede edildi.


DETAYLAR

Gastronomi Festivalleri   › Kahve  
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Malatya bölge müdürlüğü Kayısı araştırmaları enstitüsü tarafından üretilen Kayısı Çekirdeği Kahvesi de ilk defa bu festivalde. Müziğin Ritminde Keyifli Vakitler Geçen yıl festivalde her gün Malatya’nın yerel rock ve pop grupları sahne alarak binlerce insana keyifli anlar yaşattılar. Bu yıl 4 gün sürecek festivalde yerel rock gruplarının yanı sıra ulusal bazdaki sanatçıların da konser vermesi bekleniyor. Minder Sohbetleri Ve Söyleşiler Geçen yıl açık alanda yapılan festivalde Türkiye’nin popüler edebiyat dergilerinden Ot dergisi de minder sohbetleri yaparak festivali ilgi odağı haline getirdi. Ot dergisi yazarları ilk defa Malatya’ya geldiklerini belirterek açık alanda muhteşem bir kalabalığa hitap etmek bizi de oldukça heyecanlandırdı dedi. Bu yıl ise daha fazla dergi ve onlarca yazar-şair’in festivale gelip minder sohbetlerinden, söyleşilere, atölyelerden, imza günlerine birçok etkinlik yapması bekleniyor. Festivale Destek Ve Katılım Çağrısı Festival Hakkında konuşan Festivalin genel koordinatörü ve festival yönetmeni Yasin Levent Doğan, Malatya’daki kafelerin ve kahve şirketlerinin yanı sıra su, süt, çikolata, pastane, dondurma, soda, kayısı ve kahve makinesi bayilerinin de burada stant açarak kendilerini tanıtma fırsatı yakalamalarını ve festivali desteklemelerini istediklerini belirtti. Ayrıca Malatya’daki kamu kurumlarının, özel kurumların ve iş adamlarının bu festivali sahiplenip destek vererek tanınırlığını artıracaklarını ve Malatya’ya marka değer katacak bu festivalin gelişmesine zemin hazırlayacaklarını belirtti. Festival koordinatör yardımcıları Enes Basan ve Murat Saygılı ise Tüm Türkiye’deki Kahve Markalarının burada stant açarak kahve kültürüne destek vermelerinin oldukça önemli olduğunu belirttiler.

AÇIKLAMALAR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk ve tek Kahve Ve Çikolata Festivali 24-27 Nisan tarihlerinde 2. Kez Malatya’da düzenlenecek.

Afiş


DİĞER YILLAR


  • 3. Malatya Kahve Festivali

Malatya Festivalleri (2024 - 2025)


Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri Ve Kayısı Festivali
Malatya Malatya
Tahmini Tarih:18.07.2025 / 20.07.2025
Uluslararası Arguvan Türkü Festivali
Malatya Arguvan
Tahmini Tarih:26.07.2025 / 27.07.2025

⇱ Sürükle

Hepsini Sil  

X