1.Gün
07:00-12:00 Kayıtların Açılması katılımcı çantalarının teslimi.
12:00-Tunca ve Meriç ırmaklarının arasında kalan Edirne’nin meşhur Çerağ-ı nur gecelerinin düzenlendiği tarihi mesire alanı Bülbülada da yer alan kamp alanımızdan yola çıkıyoruz. Meriç nehrinin gerdanlığı gibi duran Mecidiye köprüsünden (1842-1847) geçerek Lozan antlaşmasıyla savaş tazminatı olarak kazandığımız Meriç’in batı kıyısına geçiyoruz.
12:15-13:00-Arnavut kaldırımlı yoldan Söğütlük ormanının kuş cıvıltıları eşliğinde Karaağaca varıyoruz. Edirne eski gar binası, tarihi kara tren Lozan anıtı, Lozan müzesi’nin içinde olduğu komplekste açılış ve fotoğraf molası eşliğinde bilgilendirme alıyoruz.
13:00 – FESTİVAL START
13:30 – Eski rum köyü olan Karaağaç’ın ızgara düzenindeki sokaklarında tarihi konakların güzelliklerine bakarak Yunanistan’a açılan sınır kapımız PAZARKULE ye varıyoruz. Arda nehrine selam verip Meriç (Maritsa) nehri ve Panoramik Edirne manzarası eşliğinde M.Müezzinoğlu köprüsünden geçerek semte adını veren Yıldırım Beyazıt cami yanından Hıdırlık tepesine çıkıyoruz. Hıdırbaba Hz. Ruhuna fatiha okuyarak Balkan savaşında kalkan görevi gören Hıdırlık Tabyasını geziyoruz. Şehre başka bir panoramadan bakmanın hazzıyla ayrılıp öğle yemeğini yemek üzere T.Ü.Sarayiçi yerleşkesine hareket ediyoruz.
15:30 T. Ü.Sarayiçi yerleşkesinden Beyazıt Külliyesine pedallıyoruz. Fatih in oğlu 2. Beyazıt ın Boğdan seferine çıkarken yapılması için söz verdiği seferden zaferle dönünce elde edilen ganimetin bir kısmıyla tamamlanan (Darruşifa)2. Beyazıt Külliyesi şimdi ki söylemle Sağlık Müzesini ziyaret ederek bir nevi zamanda yolculuk yapıyoruz. Tunca nehri üzerinde ki bir başka tarihi köprü YALNIZGÖZ üzerinden ilerleyerek şehir merkezinde her biri şaheser olan Üçşerefeli Cami, Sokollu hamamı ve Eski Cami’nin önünden geçip, Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Cami’nin önünde fotoğraf alıyoruz ve etrafındaki eserleri görerek hayranlığımızı katlıyoruz.
17:30 Yeşil pasaportu ve Yurtdışı çıkış vizesi olan misafirlerimiz ile Pazarkule sınır kapısından Yunanistan Kastanies e giriş yapıyoruz. Arda nehri kenarındaki çay bahçesinde yorgunluğumuzu atarak akşam yemeği için 19:00-19:30 arası kamp alanına hareket ediyoruz.Diğer katılımcılar için 17:30 – 19:30 arası serbest zaman
19:30-20:30 Akşam yemeği.
20:30 Serbest zaman.
2.Gün
07:00 – 08:00 Kahvaltı
08:30 Kamp alanından ayrılarak Edirne’nin trafiğe kapalı meşhur Saraçlar Caddesinden geçerek, şehir meydanında Atatürk Heykeli önünde fotoğraf alıyoruz. Tarihi Kapalı çarşılarımızın yanından geçerek Kıyık istikametine ilerliyoruz.
11:00-12:00 HAMZABEYLİ sınır kapısı istikametinde bulunan köylerimizden Adını Büyük Mimar Başı Sinan’dan alan Sinanköy'de yöresel evlenme düğünü törenine katılarak halkla bütünleşiyoruz. Sinanköy muhtarının yöresel ikramları ile enerjimizi tazeliyoruz.
12:00-15:00 Lalapaşa İlçemize pedallıyoruz. Burada dolmenleri (antik mezar) görüp, Lalapaşa ilçesinde Belediye Başkanlığının çeşitli içecek ikramlarını yudumladıktan sonra, yine yolumuz üzerindeki Demirköy’ü ziyaret edip öğle yemeğimizi yiyoruz.
15:00 Demirköy den hedefimiz olan HAMZABEYLİ sınır kapımıza hareket ediyoruz, fotoğraf alıyoruz ve dönüş yoluna geçiyoruz.
16:00-19:00 Kamp alanına dönüş Saksağan- Suakacağı-Tunca Nehrini takiben güzel manzaralar eşliğinde ve küçük molalarda fotoğraf alarak Edirne istikametine ilerliyoruz. Selimiye Camiinin panoramik görüntüsü karşısında büyülenerek 2. Murat zamanında yaptırılan Beylerbeyi külliyesinin yanından geçerek şehir merkezine varıyoruz. Maarif caddesini takip ederek Avrupa’nın en büyük Sinegoğu olarak ünlenen Büyük Sinegog’un önünden kap alanımıza varıyoruz.
19:30-20:30 Akşam yemeği.
3.Gün
08:30 – Kamp Alanından hareket. Meriç köprüsü üzerinden Bosna köy yoluna ilerliyoruz. Nato köprüsünden güzel manzaralar eşliğinde geçerek Olin kavşağına varıyoruz. Edirne Nüfusunun yoğun olarak yaşadığı mahalleler arasında ilerlemeye başlıyoruz. Önce Vali Konağı, Mega park ve sırasıyla Baca denilen bölge geçilerek Migros kavşağından Atatürk Bulvarına çıkıyoruz. Atatürk Bulvarını takiben Tarihi Kırkpınar Festival alanına varıyoruz. 2. Mehmet’in av köşkünde mola veriyoruz. Sarayiçi’nde Kanuni’nin Adalet Kasrını. Fatih’in doğduğu sarayın kalıntılarını ve Balkan savaşı şehitlğini ziyaret ederek ilerliyoruz.
14:00-16:00 Ömer Seyfettin in öğrencisi olduğu jandarma mektebinin önünden, Sıprsındığı savaşının yapıldığı Sarayakpınar köyünde öğle yemeği için mola veriyoruz. Karabulut köyünü geçerek Atatürk ün ziyaretiyle Kemal adını alan KEMALKÖY de mola veriyoruz. Buradan yola çıkınca hedefimiz KAPIKULE SINIR kapısına varıp fotoğraf alıyoruz.
16:00 – Edirne-Kapıkule ana arteri üzerinde şehre doğru yola çıkıyoruz. Edirne girişinde bizi Bizanslılar zamanında yapılan günümüze kadar onarılarak kullanılan GAZİMİHAL köprüsü karşılıyor. Yanı başında ki Gazimihal camii ile birlikte Osmanlıya 91 yıl payitaht olmuş Edirne’nin Açık hava müzesi olduğunu idrak ederek kamp alanımıza ilerliyoruz.
17:30 – 18:00 Serbest Zaman, vedalaşma.