Uluslararası Kar Film Festivali


20Mart
Çarşamba
2019
22Mart
Cuma
2019

Erzurum - Yakutiye

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi Konferans Salonu

Etkinlik Yapılıp Bitmiş.

Yeni Tarihler İçin Tıklayın..

Paylaş:

15.Uluslararası Kar Film Festivali


NE ZAMAN?

20 Mart 2019 Çarşamba
22 Mart 2019 Cuma

NEREDE?

Erzurum - Yakutiye
Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi Konferans Salonu

DÜZENLEYEN KİM?

Bu etkinlik Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenleniyor.
www.karfilm.atauni.edu.tr

Ne zaman başlıyor?

Uluslararası Kar Film Festivali 20.03.2019 tarihinde başlayacak.

Ne zaman bitiyor?

Uluslararası Kar Film Festivali 22.03.2019 tarihinde bitiyor.

Kim düzenliyor?

Festival sahibi Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi

Programda neler var?

Film oylamalarının "online" gerçekleştirileceği festivalde, kısa filmyarışmasında kurmaca, belgesel, animasyon, deneysel ve kamu spotu olmak üzere toplam 5 kategoride birinci, ikinci ve üçüncü olan filmler ödüllendirilecek. Katılımcıların birden fazla kategoride yarışabileceği festivalde, seminer, atölye çalışmaları, film gösterimleri, film yarışması, oyuncu ve yönetmen söyleşileriyle farklı iletişim fakültelerinden gelen akademisyenlerin yer alacağı oturumlar yapılacak.



DETAYLAR

Turizm Kültür Sanat   › Film  
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin gelenekselleşen etkinlikleri arasında yer alan Kar Film Festivali, ülkemizde filmlerin internet üzerinden izlenerek değerlendirildiği, ulusal ve uluslararası düzeyde katılıma olanak tanıyan “ilk ve tek on-line film festivali” olma özelliğine sahiptir. Tümüyle sanal ortamda gerçekleşen bir film festivali düzenlenerek çağımızın önemli uğraşları arasında yer alan “yedinci sanat”ı gelişen yeni iletişim teknolojileriyle buluşturmak amaçlanmaktadır. Festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerle deneysel, belgesel, kurmaca, reklam ve animasyon alanlarında yeni bakış açılarının getirilmesi, bilgi ve tecrübenin kuşaklara aktarılması, değişik kamera hareketlerinin uygulanması, çarpıcı seslendirme biçimlerinin kullanılması ve hem ulusal hem de uluslararası boyutta sinemasal yaşamdan sinema eğitimi almış yönetmen adaylarının pay alabilmeleri, projenin umulan sonuçları arasında yer almaktadır.

AÇIKLAMALAR

Uluslararası Kar Film Festivali, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesince her yılın Mart ayında Türkiye ve yurt dışındaki öğrenci ve akademisyenlerinin katılımlarıyla düzenli olarak gerçekleştirilen, film oylamalarının “on-line” olarak gerçekleştirildiği tek festival olma özelliğine sahiptir. Bu yıl 15. kez düzenlenecek olan festivalin kapsamını seminer, atölye çalışmaları, film gösterimleri, film yarışması, oyuncu ve yönetmen söyleşileri, farklı İletişim Fakültelerinden gelen akademisyenlerin yer alacağı oturum, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan sektörde tecrübe sahibi isimlerin katılımlarının olacağı oturum, kokteyl, ödül töreni ve gala gecesi biçiminde özetlemek mümkündür. Festival kapsamındaki etkinliklerin başında yer alan kısa film yarışmasında kurmaca, belgesel, animasyon, deneysel ve kamu spotu olmak üzere toplam 5 kategoride birinci, ikinci ve üçüncü olan filmler ödüllendirilecektir.



DİĞER YILLAR


  • 18. Uluslararası Kar Film Festivali
  • 17. Uluslararası Kar Film Festivali
  • 14. Uluslararası Kar Film Festivali
  • 13. Uluslararası Kar Film Festivali
  • 12. Uluslararası Kar Film Festivali

Erzurum Festivalleri (2024 - 2025)


Uluslararası Tarihi İspir Panayırı
Erzurum İspir
Tahmini Tarih:13.09.2024 / 22.09.2024
Frozen Festival
Erzurum Palandöken
Tahmini Tarih:20.02.2025 / 23.02.2025
Selfy Fest Erzurum
Erzurum
Tahmini Tarih:15.05.2025 / 15.05.2025

⇱ Sürükle

Hepsini Sil  

X