Gastronomi Festivalleri Gastronomi - Yemek
Her geçen yıl güçlenerek büyüyen İzmir GastroFest dördüncü yılında yine yurt içinden ve dışından gastronomi dünyasının ünlü isimlerini bir araya getiriyor.
İzmir’in ilk gastronomi festivali ‘İzmir GastroFest bölgeyi mutfağıyla tanıtmak, gastronomik değerleriyle ön plana çıkan, marka bir kent yapmak amacıyla 21 Ekim 2018’de ‘Göç’ temasıyla düzenlendi.
20 Ekim 2019’da ikincisi gerçekleşen Festival’in konusu ise ‘Pazarlar olarak belirlendi. Tarihi Alsancak Tren Gar’ı Pazar yerine dönüştü. Bilinçli üretim ve tüketim yapmamız gereken bir zaman diliminde yaşadığımız hatırlandı.
2020 yılın teması ise ‘Yemek ve İletişim’di.
AÇIKLAMALAR
Bu yıl konumuz Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak…
Toprağın gördüğü ciddi zarara rağmen, kendini yeniden inşa edebilme
gücüne olan inancımızla yaşayan bit toprağın hayatlarımızdaki önemini ve değerini ele almaya karar verdik.
Sektörün tüm paydaşlarıyla bir arada kurulacak Covid sonrası dünyanın, geride bıraktığımızdan daha iyi olmasını istiyoruz. Ancak ciddi değişikliklerin şart olduğunun da farkındayız ! Çevresel sürdürebilirlikten, küresel ısınmaya, küçük ölçekli tarımdan atıksız mutfağa geleceğimizle ilgili konuları tartıştığımız enerji ve umut dolu bir günde buluşmak üzere…