: T. C. Babadağ Kaymakamlığı, Cumhuriyet Mahallesi Hacı Mehmet Zorlu Caddesi, No: 43 / 17 Babadağ, Denizli
Babadağ Hakkında
Ege Bölgesi´nde, Denizli İli´ne bağlı bir ilçe olan Babadağ, Sarayköy ilçesinin 15 km güneyinde il merkezinin kuzeybatısında Babadağı´nın eteklerinde kurulmuştur. İlçenin yüzölçümü 172 km2 olup, toplam nüfusu 5.194´tür.
İlçemizin Doğusunda Denizli, Batısında Aydın´a bağlı Karacasu İlçesi, Kuzeyinde Sarayköy İlçesi, Güneyinde ise Tavas İlçesi ve Babadağ sırtları ile çevrili olup, yüz yetmiş iki kilometrekarelik bir alanı kaplar. İlçemizin denizden yüksekliği sekiz yüz elli metredir. Arazi dağlık ve engebeli olduğundan tarım ve yerleşim zordur. Yıllık yağış 700 m2/kg. olup Akdeniz Bölgesinin iç kıyılarında görülen iklim hakimdir.
İLÇE TARİHİ
İlçenin tarih öncesine ait herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Yörede arkeolojik araştırmalar yapılmamış, ayrıca antik kaynaklarda da buradaki bir kentin varlığı ile ilgili bir bilgiye rastlanmamıştır. Bununla birlikte ilçedeki ilk yerleşimin Malazgirt Savaşı´ndan (1071) sonra Oğuz Türklerinden bir yörük aşireti 1386 yılında Babadağ´ın 3 km. kuzeydoğusundaki Oğuzlar Köyü´ne yerleşmiştir. Bundan sonra ilçenin 4 km. doğusundaki Yeniköy´e (Beşikköy-Kadıköy) de bir başka Yörük aşireti yerleşmiştir.
İlçede yerleşim 1386 yılında Oğuz Türklerinden bir Yörük aşiretinin, şimdiki Babadağ´ın 3 km. kuzeydoğusundaki Oğuzlar köyüne yerleşmesiyle başlar ve daha sonra ilçenin 4 km. doğusundaki Yeniköy´e ve günümüzdeki yerine yerleşim gerçekleşir. İlçenin ilk adı Beşikkaya, zamanla Kadıköy´e dönüşmüştür. Posta işlemlerinde İstanbul Kadıköy ile isim benzerliği sorunları yüzünden 1935 yılında nahiye müdürünün teklifi ve belediye meclisinin kararıyla, eteğine kurulduğu Babadağ´ın ismini almıştır.
Görseller
Kuruma ait festivaller
Babadağ Geleneksel Keşkek.. Denizli Babadağ
Tarih: 28.09.2025
Bitiş:28.09.2025